Известие

Collapse
No announcement yet.

демферна шайба, пистов ремък оптегач.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• демферна шайба, пистов ремък оптегач.....

Здравейте колеги, да спделя какъв е проблема и се надявам да получа правилни насоки че ввече ми писна...
    Вчера както си кара и нещо започна да щрака да тропа...викам айде двг замина.. Погледнах под капака и ми направи впечатление че пистовия ремък вибрира МНОГО .Разгложих днес, свалих ремъка всички ролки помпи и тнт изглеждат екстра, няма луфтове шумове..нищо. Смених ремъка и пак същата работа, реших че е оптегача ьащото и той яко вибрира. Смених и него, прожлема остана, смених и демферната шайба, същата работа.... Казвайте какво да правя че нямам нерви вече
    Колата е 156 1.9 жтд 105 кс 2000г , върви нормално няма никакви прожлеми, без пистовия ремък като я запаля нама шумове вибраций...
    Единствено което се чудя, алтернатора с фрайлайф ли е или не, моя със сигурност е постоянно зацепен, това го разбрах днес като проверявах ролките. Моля помагайтеееееееее !
    Last edited by nexs7910; d.m.y г., 12:51.

Това с включен или изключен климатик? Има нещо от това, което се задвижва от ремъка, което на моменти се тормози и заради това ти подскача обтегача.
    Може да е и хидравличната помпа.
    Това, че на ръка ролките се въртят нормално и нямат луфтове, не означава, че като се натоварят работят нормално.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

При изключен вибрира доста, като го включа вибрацийте стават още по силни

Comment

Обтегача смени ли го или само ролката на обтегача смени?Аз имах същия проблем,даже на мен ми изхвърляше ремъка.На третия ремък установих,че ми е блокирал обтегача в оста и предава вибрациите на ремъка!
        alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщение
          Обтегача смени ли го или само ролката на обтегача смени?Аз имах същия проблем,даже на мен ми изхвърляше ремъка.На третия ремък установих,че ми е блокирал обтегача в оста и предава вибрациите на ремъка!
          Колега всичко е сменено с чисто ново, и оптегача с ролката... То като се замисля или алтернатора или хидравликата трябва да са проблени, но с хидравликата проблем нямама а алтернатора си зарежда 13.9... Честно казано не знам Нщна къде да се насоча

Comment

Това, че алтернаторът зарежда нормално а хидравликата работи не означава, че нямат механичен проблем, свързан с лагеруването на осите им. Ако алтернаторната шайба е с фройлауф, но на ръка се усеща, като твърда връзка, може и в нея да е проблема.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Това, че алтернаторът зарежда нормално а хидравликата работи не означава, че нямат механичен проблем, свързан с лагеруването на осите им. Ако алтернаторната шайба е с фройлауф, но на ръка се усеща, като твърда връзка, може и в нея да е проблема.
              Със сигурност на ръка се усеща като твърда връзка, а дали е оригинално с фрайлайф....идея нямам

Comment

Working...
              X